Председателят в оставка на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров очаква от министъра

...
Председателят в оставка на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров очаква от министъра
Коментари Харесай

Цацаров очаква Йорданова да даде разяснения по сигналите срещу Гешев

Председателят в оставка на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров чака от министъра на правораздаването Надежда Йорданова да даде персонално уточнения по сигналите, с които разполага, против основния прокурор Иван Гешев. Това излиза наяве от малко известие на уеб страницата на Комисията, в което е посочено, че Йорданова би трябвало да се яви на следващия ден за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите в дирекция " Антикорупция ".

Комисията, която Сотир Цацаров ще оглавяна още 21 дни, се самосезира след изявление на правосъдния министър,че при нея има доста сигнали против Обвинител номер едно. От Йорданова бяха поискани заверени копия от тях.

Днес от антикорупционния орган осведомят, че до този миг изисканите материали не са изпратени и по тази причина Надежда Йорданова е призована за на следващия ден.

Пак на следващия ден се чака произнасянето на Конституционния съд по питането на някогашния длъжностен министър Янаки Стоилов дали министър може да желае премахване на основния прокурор. Йорданова неведнъж към този момент съобщи, че в случай че отговорът е позитивен, тя неотложно ще внесе искане във Висшия правосъден съвет за предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР